Louis Weisdorf - Lampist.dk

Oplysning om danske lamper
Gå til indhold
Louis Weisdorf


 
Louis Weisdorf

Louis Weisdorf blev født i 1932. Uddannet arkitekt i 1954 i en alder af 22 år, efter 4 års studier på Københavns Kunstakademi. Under besættelsen af Danmark måtte den 11 årige Louis Weirsdorf være i Sverige i nogle år.
 
 
Louis Weirsdorf tegnede og designede indenfor mange områder, men er i dag nok mest kendt for sine lamper, som han designede for Lyfa. Han er kendt som en arkitekt med sikker formsans, der med sin kreative og tekniske forståelse har designet lamper, der i dag anses som store klassikere.
 
 
I 1961 og de næste 10 år blev Louis Weirsdorf ansat af Simon Henningsen til at være med til at udvikle designet af lysarmaturer både indendørs og ude i Tivoli i København. I slutningen af 1960´erne etablerende Louis Weirsdorf sit eget designstudio i København sammen med Ole Panton, yngre bror til Verner Panton.
 
 
Louis Weirsdorf arbejdede tæt sammen med mange andre arkitekter, som Verner Panton, PH, Le Klint og Acton Bjørn.
 
 
En af hans bedst kendte lamper er Konkylielampen fra 1963, produceret af Lyfa, men også Turbo pendlen fra 1967, Ekko 1968), Multi-Lite (1972), Facet Pendant (1963) og Facet Pop (1970) er kendt af mange . Med Turbo vandt Louis Weirsdorf iF designprisen i 1973 og lampen forblev i produktion godt ind i 1970´erne. Turbo var nok den lampe som Louis Weirsdorf selv holdt mest af på grund af lampens logiske enkelthed, der gør den mere tidsløs.

Kilde: Wikipedia


Tilbage til indhold