Louis Weisdorf - Lampist.dk

Oplysning om danske lamper
Gå til indhold
Louis Weisdorf

Louis Weisdorf

Louis Weisdorf blev født i 1932. Uddannet arkitekt og idustriel designer i 1954 i en alder af 22 år, efter 4 års studier på Københavns Kunstakademi. Under besættelsen af Danmark måtte den 11 årige Louis Weirsdorf være i Sverige i nogle år.
 
Louis Weirsdorf tegnede og designede indenfor mange områder, men er i dag nok mest kendt for sine lamper, som han designede for Lyfa. Han er kendt som en arkitekt med sikker formsans, der med sin kreative og tekniske forståelse har designet lamper, der i dag anses som store klassikere.
 
Weisdorf arbejdede for PH mellem 1958 og 1959 hvorefter han i en periode arbejdede for Varner Panton. En dag i 1961 ringede PH igen til Weisdorf. Opkaldet foretog PH på vegne af sin søn Simon Henningsen, der nu var chefarkitekt for Tivoli og nu manglede en midlertidig medarbejder til opgaverne derinde. Det blev indledningen på en næsten 10 årig anstættelse som Simon Henningsens højre hånd i forlystelseshaven samtidig med at Weisdorf arbejdede selvstændigt fra egen tegnestue. Fra slutningen af 1960´erne etablerende Louis Weirsdorf sit eget designstudio i København sammen med Ole Panton, yngre bror til Verner Panton.
 
Louis Weirsdorf arbejdede tæt sammen med mange andre arkitekter, som Verner Panton, Le Klint og Acton Bjørn.
 
En af hans bedst kendte lamper er Konkylielampen fra 1963, ophængt i Tivoli fra 1964, produceret af Lyfa, men også Turbo pendlen tegnet i 1965 og sat i prduktion fra 1967, Ekko 1968), Multi-Lite (1972), Facet Pendant (1963) og Facet Pop (1970) er kendt af mange. Med Turbo vandt Louis Weirsdorf iF designprisen i 1973 og lampen forblev i produktion godt ind i 1970´erne. Turbo var nok den lampe som Louis Weirsdorf selv holdt mest af på grund af lampens logiske enkelthed, der gør den mere tidsløs.

Kilde:
Wikipedia
Danske lamper - 1920 til nu af Malene Lytken


Tilbage til indhold